Budete potrebovať
Zrelé banány | 3 ks |
Med | 110 g |
Kokosový olej | 75 g |
Vajcia | 2 ks |
Hamánek hruška s rakytníkom | 50 g |
Plnotučné mlieko | 60 ml |
Himalájska soľ | ⅓ lyžičky |
Škorica | ½ lyžičky |
Hladká múka | 130 g |
Jedlá sóda | 1 lyžička |
Mleté oriešky | 100 g |
Postup prípravy receptu
Dva banány si roztlačíme vidličkou a dáme do misy. V malom kastróliku si rozohrejeme (pri nízkej teplote) kokosový olej s medom a pridáme ho spolu s vajcami k banánom a premiešame. K cestu pridáme Hamánka, mlieko, soľ a škoricu. V miske si zmiešame hladkú múku, sódu bikarbónu a mleté oriešky a postupne zapracujeme do cesta. Formu na chlebíček vymastíme trochou kokosového oleja a nalejeme do nej cesto. Zvyšný banán olúpeme a rozkrojíme napoly. Obe polovičky dáme na cesto rezom hore. Pečieme na 170 stupňov 45 – 50 minút.Kam pokračovať