Budete potrebovať
| Celozrnná pšeničná hladká múka | 110 g |
| Hladká múka | 80 g |
| Jedlá sóda | 1/2 lyžičky |
| Mletá škorica | 1 lyžička |
| Strúhaný muškátový oriešok | 1/4 lyžičky |
| Soľ | 1/4 lyžičky |
| zmäknuté maslo | 2 lyžice |
| Repkový olej | 60 ml |
| Tmavý trstinový cukor | 55 g |
| Kryštálový cukor | 3 lyžice |
| Vajcia | 1 ks |
| Dojčenská výživa Hamánek Jablko s mrkvou | 125 g |
| Vanilkový extrakt | 1 lyžička |
| Ovsené vločky | 1/2 hrnčeka |
| Cereálne lupienky | 1/2 hrnčeka |
| Sušené brusnice | 1/3 hrnčeka |
| Nasekané vlašské orechy | 1/3 hrnčeka |
Postup prípravy receptu
Predhrejte rúru na 175 °C. Premiešajte obe múky, sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ. Vyšľahajte maslo, olej a oba cukry do peny. Pridajte vajcia, dojčenskú výživu a vanilku a mixujte ešte 30 sekúnd. Vsypte múčnu zmes a šľahajte ďalších 30 sekúnd. Zľahka vmiešajte vločky, lupienky, brusnice a orechy. Na plech vyložený papierom na pečenie urobte lyžicou kopčeky cesta, nechajte medzi nimi dostatočné rozstupy. Navlhčenými rukami stlačte hrudky na hrúbku asi 6 mm. Pečte 12 minút, kým nebudú sušienky zapečené, ale stále mäkké.Kam pokračovať